Blog Post

Resa nummer 2 bokad

posted 2006 by peter

Nu har vi bokat nästa resa till Japan. Vi åker onsdag 27 september och kommer hem fredag 20 oktober. Den här gången flyger vi med Air France via Paris, dels för att prova något nytt och dels för att slippa den brittiska terroristparanoian. Men mest för att det var den mest prisvärda resa vi kunde hitta, förstås.

Och ja, britterna är paranoida. Det är svårt att tillverka så kallade binära sprängämnen, i synnerhet i hemlighet ombord på ett flygplan. Flera personer som kan antas veta betydligt mer om kemi än den genomsnittlige nyhetsreportern eller regeringsbyråkraten har förklarat detta på sistone; se till exempel en artikel i The Register. Att förbjuda folk att ta med sig tandkräm ombord på flygplan kommer inte att påverka säkerheten. Däremot visar det statens handlingskraft när det gäller "terroristbekämpning", vilket väl är det verkliga syftet.